Забезпечення прав і свобод людини та громадянина в Угорщині (частина 2) - Ткач, Д.І.; Ткач, Дмитро Іванович; Ткач, Дмитро Іванович (Університет «КРОК», 2018)
У статті аналізується угорський досвід забезпечення прав і свобод людини та громадянина. Показано, з якими складнощами стикається угорське суспільство в утвердженні на практиці принципу рівноправності, забезпечення скорочення розриву між проголошеними в Конституції правами і свободами особи, а також закріпленими в ній гарантіями цих прав і свобод та повсякденною практикою їх реалізації і захисту.
Keywords: Угорщина; Конституція; розбудова правової держави; забезпечення прав і свобод людини та громадянина