Організаційно-психологічні аспекти професійної стратегії особистості в контексті вікового становлення - Васильченко, О.М.; Васильченко, Ольга Миколаївна (Університет "КРОК", 2016)
У статті наводяться результати емпіричного дослідження уявної життєвої траєкторії респондентів чотирьох вікових груп – дітей, підлітків, їхніх батьків та прабатьків. Показано, що нормальною траєкторією життєвого шляху респонденти всіх чотирьох груп вважають таку послідовність: одержання освіти (вищої) – укладання шлюбу – народження першої дити ни – народження другої дитини. Вік настання самостійної праці за професією є неоднорідним– може передувати шлюбу, може передувати народженню першої дитини, але в жодного з респондентів не передує народженню другої дитини
Keywords: життєвий сценарій; життєва траєкторія; професійний сценарій; організаційно-психологічні професійні стратегії; професіоналізація; кар’єрні домагання; життєві події