Розвиток спільних маркетингових програм із роздрібними мережами (co-marketing) - Парубець, Олександр Олександрович; Дьячук, Ірина Віталіївна (Університет «КРОК», 2025)
В роботі досліджено роль спільних маркетингових програм (co-marketing) як стратегічного інструменту просування товарів повсякденного попиту (FMCG) в умовах висококонкурентного ринку роздрібної торгівлі. Визначено, що co-marketing забезпечує синергію ресурсів виробників та рітейлерів, сприяє розширенню клієнтської бази та підвищенню лояльності споживачів. Описано ключові етапи розробки та впровадження програм, акцентуючи увагу на важливості SMART-цілей та оцінки ефективності за допомогою KPIs (ROI, задоволеність клієнтів). Розглянуто вплив цифрових технологій (AI, Big Data) на персоналізацію пропозицій та створення омніканального досвіду. Зроблено висновок про те, що успішний co-marketing є потужним інструментом для досягнення конкурентних переваг, особливо в складних умовах українського ринку.
Keywords: Co-marketing; Co-branding; роздрібні мережі; FMCG; стратегічне партнерство; споживча лояльність; цифрова трансформація; Omnichannel