Судовий захист як складова цивільно-правового захисту прав і законних інтересів суб’єктів господарювання - Григорчук, М.В. (Університет "КРОК", 2016)
У статті досліджено проблемні питання, пов’язані з залученням судових механізмів до за хисту прав і охоронюваних законом інтересів суб’єктів господарювання. Автор подає науково обґрунтовані власні погляди на сутність і значення судового розгляду як завершальної і найбільш ефективної стадії функціонування механізмів цивільно-правового захисту. Особливу увагу приділено визначенню місця судового захисту в системі функціонування цивільно-правових механізмів забезпечення конституційного правопорядку в сфері господарської діяльності
Keywords: цивільно-правовий захист; цивільно-правові механізми захисту; господарський спір; судовий захист прав і охоронюваних законом інтересів суб’єктів господарювання; суд; суб’єкт господарської діяльності