Модерні підходи до підготовки кадрів в правничій сфері - Світлак, І.І. (Університет «КРОК», 2018)
У статті представлений огляд ґенези, етапів розвитку та сучасного стану нормативноправової бази, яка регламентує становлення вітчизняної вищої юридичної освіти. Проаналізовано науково-теоретичні та прогностичні погляди провідних фахівців із зазначеної проблематики, а також сформульовано пропозиції щодо поліпшення якості вищої юридичної освіти.
Keywords: вища юридична освіта; правнича школа; стандарти правничої професії; модель юридичної освіти; підготовка кваліфікованих юристів; загальні та спеціальні компетентності юриста