Деякі аспекти міжнародно-правового регулювання міграційних відносин - Аракелян, Р.Ф.; Гіжевський, В.К. (Університет "КРОК", 2012)
Кожна держава зобов’язана створити сприятливі умови для міграційних відносин. На сьогодні відсутні ефективні механізми регулювання міграційних відносин на національному та регіональному рівнях, але надані автором статті пропозиції спрямовані на подолання проблемних питань, які виникають в сфері регулювання міграційних відносин та сприятимуть вдосконаленню законодавчої бази
Keywords: міграційна політика; імміграція; міграційні процеси; особа, яка потребує надання притулку; статус біженця; надання притулку