Ефективний категорійний менеджмент в рітейлі: кваліфікаційна робота - Волинець, Вікторія Юріївна (Університет «КРОК», 2025)
На сучасному етапі розвитку торговельної діяльності відмічене суттєве загострення конкуренції і зміни характеру конкурентної боротьби, чим зумовлюється потреба у розширенні сфери використання маркетингових технологій в управлінні підприємствами ритейлу, адже внаслідок глобалізаційних процесів у міжнародній економіці, досягнення високого рівня схожості товарів від різних виробників й індивідуалізації споживчих потреб покупців знижується ефективність використання цінових методів конкурентної боротьби і традиційних маркетингових технологій.