Вплив самоставлення на якість стосунків у сімейній парі: кваліф.робота …магістра - Костенко, Олександр Миколайович (Університет «КРОК», 2024)
Сучасні події, що пов’язані з викликами війни залишають відбиток на житті та психіці кожного українця. Стреси, тривожність, депресії, емоційні зриви, апатія, поганий настрій, нав’язливі думки супроводжують усіх, хто побачив і відчув війну. Не виключенням є і проблеми, що виникають у сімейних взаємостосунках. Сім’я відіграє важливе значення не лише в житті окремої особистості, а і всього суспільства. Традиційним є те, що саме в родині людина може отримати допомогу та підтримку у складних життєвих ситуаціях. Проте, протягом свого життєвого існування сім’я постійно стикається з різними проблемами та труднощами. Житлово-побутові умови, конфліктні ситуації з соціальним оточенням, хвороби членів сім’ї, соціальні кризи і, врешті-решт, такий соціальний процес, як війна, – це доволі неповний їх перелік. У зв’язку з цим перед сучасними сім’ями виникають складні проблеми, що негативно впливають на успішність стосунків у сімейних парах