Специфіка соціально-психологічної допомоги дітям, які зазнали впливу несприятливих умов соціалізації - Удовенко, Ю.М. (Університет "КРОК", 2012)
У статті визначено та розкрито специфіку соціально-психологічної допомоги дітям, які зазнали впливу несприятливих умов соціалізації. Зазначена специфіка полягає у здійсненні процесу соціально-психологічної реабілітації дітей двома шляхами, які повин ні бути інтегрованими, комплексними, а не ізольованими один від одного: психолого-педагогічна реабілітація внутрішнього простору дитини; соціально-психологічна робота із зовнішнім простором дитини.
Keywords: несприятливі умови соціалізації; соціально-психологічна допомога; інтегрований і комплексний підхід; оцінка потреб дитини та сім’ї; індивідуальне планування роботи з дитиною та сім’єю