Значення та перспективи впровадження судового прецеденту в судочинстві України в контексті забезпечення єдності правозастосування - Бєлкін, М.Л. (Університет "КРОК", 2012)
У статті розглянуто тенденції впровадження судового прецеденту в судочинство країн із яскраво вираженим пріоритетом статутного права. Доведено, що з метою забезпечення справедливості судочинства та єдності правозастосування впровадження судового прецеденту є переважаючою тенденцією в таких країнах. Стверджується, що правова система України в цілому відкрита для запровадження судового прецеденту.
Keywords: англо-американська система права; романо-германська система права; судовий прецедент; судова практика; єдність правозастосування