Ефекти розширеного функціонування прийомної сім’ї - Бевз, Г.М. (Університет "КРОК", 2012)
Стаття присвячена вивченню впливу соціальних перемінних на сімейну ситуацію прийомної сім’ї. Доведено, що соціальна підтримки та визнання сімей із дітьми зменшують необхідність компенсаторних механізмів і посилюють миролюбний характер взаємин. Установлено, що нормування функціонування прийомних сімей у контексті дотримання прав прийомної дитини посилює адаптаційні процеси й актуалізує саморозвиток прийомнихбат ьків
Keywords: прийомні батьки; кревні та прийомні діти; соціальне визнання