Психологічні особливості професійного вигорання педагогів - Тесленко, В.М. (Університет "КРОК", 2016)
В статті проаналізована проблема стресу, її багатомірність в етапах, складових та на слідках для людини в її спробах протистояти стресу та зберегти себе як особистості. Значно важче віднайти певні кроки в психологічному контексті та запропонувати самопоміч як рятівний алгоритм, що дасть змогу уникнути вигорання в професії вчителя. Наведені впливові чинники та наслідки стресу для людини, а також надані роз’яснення щодо боротьби з ними в подальшому
Keywords: стрес-реакція; «Я»-ідентичність; мотивація; саморегуляція; ресурс психіки; емоційна ригідність; професійне вигорання