Оптимізація бізнес-процесу управління проблемною заборгованістю в банківській сфері: кваліфікаційна робота - Дудник, Олена Євгеніївна (Університет «КРОК», 2024)
Актуальність дослідження зумовлена процесами глобалізації, що охоплюють усі сфери суспільного життя. У цьому глобальному контексті, економічні та фінансові тенденції, особливо пов’язані з банківським сектором, мають значний вплив на кожну країну. Збільшення обсягу непрацюючих кредитів стає важливим викликом для фінансових систем світу, що вимагає детального вивчення та відповідного реагування. Упродовж останніх двох десятиліть банківські системи по всьому світу пережили низку економічних криз, зокрема глобальну фінансову кризу 2008- 2009 років та кризу, спричинену пандемією COVID-19. Ці події призвели до значного зростання кількості непрацюючих кредитів, що вплинуло на стабільність банківських систем та потребує вивчення механізмів їх управління та вирішення. В умовах воєнного стану, починаючи з 24 лютого 2022 року, ситуація в банківській системі України набула додаткової складності. Військові дії призвели до нових економічних викликів та збільшили кількість проблемних кредитів, що робить цю проблему особливо актуальною для дослідження в контексті української економіки.