Міжнародно-правові джерела регулювання незалежних гарантій: формування та розвиток - Петренко, П.Д. (Університет "КРОК", 2012)
У статті розглянуто основні етапи розвитку міжнародних документів і правил щодо незалежних гарантій. Проаналізовано передумови та особливості прийняття Уніфікованих правил для договірних гарантій, Уніфікованих правил для гарантій за вимо гою, Конвенції ООН про незалежні гарантії та резервні акреди тиви, Правил міжнародної практики резервних акредитивів.
Keywords: Уніфіковані правила для договірних гарантій; Уніфіковані правила для гарантій за вимогою; Конвенція ООН про незалежні гарантії та резервні акредитиви; Правила міжнародної практики резервних акредитивів; Міжнародна торгова палата; незалежні гарантії; Комісія ООН з права міжнародної торгівлі