Еволюція та розвиток функцій Київської міської ради: історико-теоретичний аспект - Гавриленко, Тетяна Сергіївна (Університет «КРОК», 2023)
Дисертація присвячена темі еволюції та розвитку функцій Київської міської ради: історико-теоретичний аспект. У дисертації визначено стан наукової розробленості загальнотеоретичних особливостей еволюції та розвитку органів місцевого самоврядування в Україні, висвітлена генеза еволюції та розвитку органів місцевого самоврядування в Україні. Визначені особливості поточних функцій органу місцевого самоврядування, тимчасових та спеціальних, виділено групи і сфери, а також проаналізовано кожну із них. Визначено законодавче та підзаконне закріплення кожної із функцій органу місцевого самоврядування та наведено структурні відрозділи рад і їх виконавчих органів, які безпосередньо займаються реалізацією таких функцій.
Keywords: місцеве самоврядування; органи місцевого самоврядування; Київська міська рада; нормативно-правові акти місцевого самоврядування; правотворчість; громадянське суспільство; децентралізація