Моделювання бізнес-архітектури підприємства - Бортнік, А.М.; Бортнік, Анастасія Миколаївна (Укр. держ. ун-т науки і технологій. Дніпро, 2020)
Метою даної статті є проведення аналізу архітектури підприємства як засобу, що сприяє управлінню знаннями та змінами, і порівняння його з іншими інструментами, які використовують різні підходи до моделювання бізнесу. До- сліджено комплексний методичний інструментарій моделювання архітектури підприємства на основі збалансованої системи показників, підходу Європейського фонду управління якістю, цілей управління інформаційними та суміжними технологіями, бібліотеки інфраструктури інформаційних технологій. Проведено їх порівняльну характеристику для моделювання архітектури підприємства. Визначено, що основна роль архітектури підприємства полягає в ефектив- ному моделюванні управління знаннями та змінами, яке слугує входом і підтримкою для інших структур і методик.
Keywords: архітектура підприємства; ефективність; моделювання; бізнес-процес; знання; управління