Сучасні підходи до дослідження сім’ї у психології - Васильченко, О.М.; Васильченко, Ольга Миколаївна (Університет "КРОК", 2016)
У статті розглянуто сучасні підходи до дослідження сім’ї у психології. Показано, що по ложення постнекласичної психології дають можливість розглянути сім’ю у культурно історичному контексті та поєднати різноманітні наукові теорії сім’ї в єдину мережу. Сім’я має розглядатися як система, що відкрита і в соціум, і в об’єктивне зовнішнє середовище, яка самоорганізується, знаходиться у постійному русі, трансценденції, і функціонування якої зале
Keywords: сім’я; форми сім’ї; типи сім’ї; шлюб; репродуктивна поведінка; постнекласична методологія