Правова природа штрафів як фінансових санкцій - Когут, Н.Д. (Університет "КРОК", 2013)
У статті досліджується фінансова та адміністативнаvприрода штрафів. Автор приходить до висновку про адміністративний характер фінансових санкцій (штрафів), що мають каральну функцію, передбачені в різних галузях права та можуть накладатися тільки державними органами. Однак, законодавство передбачило фінансову відповідальність як окремий вид юридичної відповідальності, що зумовило встановлення декількох видів відповідальності за одне і теж правопорушення.
Keywords: штраф; санкція; фінансова санкція; штрафна санкція; фінансова відповідальність; адміністративна відповідальність; грошові стягнення; пеня; правопорушення; податкове законодавство