Розвиток системи економічної безпеки : дис. … канд. економ. наук: 21.04.02 - Дуб, Богдана Станіславівна (Університет «КРОК», 2021)
Дисертаційна робота присвячена обґрунтуванню теоретико-методичних положень та практичних рекомендацій у сфері інноваційного розвитку системи економічної безпеки агрохолдингів. До 2008-2009 рр. багато підприємств зазвичай не вважали економічну безпеку категорією, якою необхідно управляти. Однак після кризи погляди змінились і компанії почали формувати системи економічної безпеки для захисту діяльності, інфраструктури, матеріальних та нематеріальних активів. За сучасного стану господарювання очевидно, що забезпечення економічної безпеки на рівні суб’єктів підприємницької діяльності є однією з найважливіших складових частин системи гарантування економічної безпеки держави. Необхідність вивчення економічної безпеки агрохолдингів як найбільших та найвпливовіших представників агробізнесу України особливо гостро постає під час погіршення світових економічних, політичних, екологічних та інших умов, збільшення кількості потенційних ризиків та масштабів збитків від них. Сучасні динамічні події, протиріччя, інтеграційні процеси та зовнішні виклики актуалізують питання економічної безпеки агрохолдингів та держави.
Keywords: економічна безпека підприємства; агробізнес; агросектор; стратегічний менеджмент; фінансовий менеджмент