Специфіка професійного самоставлення працівників підрозділів превентивної діяльності національної поліції - Шевченко, Л.О.; Шоломін, О.Ю. (Університет «КРОК», 2018)
У статті розглянуто особливості професійного самоставлення працівників підрозділів превентивної діяльності поліції на різних етапах профессіогенезу. Встановлено, що вони в цілому позитивно ставляться до себе як до професіонала, оцінюють свою діяльність як соціально значущу. Для першокурсників характерна внутрішня конфліктність професійного самоставлення. Поліцейським з досвідом роботи властиво переживання єдності своєї особистості з обраною професією.
Keywords: професійне самоставлення; особистість; поліція; профессіогенез; самооцінка; професійна самосвідомість