Реалії та перспективи державного регулювання витратами підприємницького сектора в Україні - Музиченко, А.С. (Університет «КРОК», 2016)
У статті розглянуто вплив державного регулювання витрат підприємницького сектора з точки зору можливості здійснювати оцінювання фінансового стану держави, завдяки можливості маневрування наявними в розпорядженні країни ресурсами. З’ясовано, що реалізація державного регулювання витрат підприємництва здійснюється з допомогою видів, форм, методів та інструментів,правильне їх застосування дає можливість досягнути відповідних результатів. Доведено, що державне регулювання в системі управління витратами має бути націлене на постійний пошук і виявлення резервів економії ресурсів і на зниження витрат з метою підвищення ефективності фінансово-господарської діяльності підприємницького сектора.
Keywords: державне регулювання підприємництва; державна політика розвитку підприємництва; державне регулювання витрат; ринкові чинники розвитку підприємництва; прибуток підприємства