Законодавча обумовленість упровадження терміна "охороноздоровче право" в правове поле України - Коваль, А.М. (Університет "КРОК", 2014)
У статті обґрунтовано положення про те, що людина, як суб’єкт права, та її властивості «життя», «здоров’я» є об’єктами сфери правової охорони і захисту, та в першу чергу сфери охорони здоров’я
Keywords: людина; життя; здоров’я; властивості, що є в площині охороноздоровчих відносин; охороноздоровче право