Історико-правові аспекти безпосереднього здійснення влади народом - Янчук, А.О. (Університет «КРОК», 2012)
У статті досліджено історію становлення та розвитку ідей і нормативних приписів про безпосереднє здійснення влади народом, проаналізовано проекти конституційних та установчих актів, що ухвалювалися на різних етапах розвитку української державності, з точки зору закріплення в них положень про безпосереднє здійснення влади народом, форми та види відповідної діяльності народу щодо реалізації належної йому влади.
Keywords: безпосереднє здійснення влади народом; народний суверенітет; народовладдя