Корпоративна соціальна відповідальність у стратегіях трансфертного ціноутворення - Король, Світлана; Ромашко, Ольга; Ромашко, Ольга Миколаївна (Київський національний торговельно-економічний університет, 2022)
Міжнародні групи компаній (МГК) мають значний економічний, екологічний і соціальний вплив на регіон присутності. Найпотужнішим механізмом такого впливу на регіональний розвиток є платежі міжнародних груп компаній на користь держави. Проблема. Об’єктом дослідження є МГК, що мали бізнес у росії на початок 2022 р. Мета статті – аналіз стратегії трансферного ціноутворення МГК у контексті реалізації ними принципів корпоративної соціальної відповідальності, досягнення ЦСР і сприяння миру та недопущення воєнної агресії.
Keywords: трансферне ціноутворення; корпоративна соціальна відповідальність; цілі сталого розвитку; міжнародна група компаній; воєнна агресія