Медіація.Ua: нові підходи та інструменти менеджменту конфліктів у сучасних умовах - Карпова, Ольга; Омельченко, Олег; Гаврилюк, Руслана; Пацурківський, Петро; Савченко, Віктор; Демченко, Оксана; Калініна, Наталія; Сєдашова, Оксана; Поліщук, Вікторія; Доляновська, Інна; Бадіна, Аліна; Шевченко, Ірина; et al. (Університет «КРОК», 2022)
Колективна монографія партнерів проєкту Erasmus+ Медіація: Навчання та трансформація суспільства / MEDIATS 599010-EPP-1-2018-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP. У монографії проаналізовано і висвітлено перспективні напрями розвитку медіації та менеджменту конфліктів в Україні. У виданні представлено тенденції й перспективи розвитку медіації в Україні, практичний досвід менеджменту конфліктів у бізнес-середовищі, описано технології медіації для врегулювання спорів та конфліктів у різних сферах, а також науково-практичні підходи щодо вдосконалення психологічної обізнаності й професійного розвитку медіатора. Мета монографії – ознайомити зацікавлених фахівців з найсучаснішими тенденціями та способами вирішенням конфліктів, представивши науково обґрунтовані дослідницькі матеріали і результати, отримані авторами на практиці. Авторами глав виступили дослідники й викладачі медіації в Україні – науковці, консультанти, медіатори, управлінці, пов’язані з менеджментом конфліктів у власній професійній діяльності. Монографія буде корисна широкому колу науковців, фахівців, керівників, підприємців, здобувачів вищої освіти та наукових ступенів, усіх зацікавлених осіб, які вивчають питання медіації й альтернативного вирішення спорів і конфліктів.
Keywords: медіація