Застосування норм права органами виконавчої влади в Україні: питання теорії і практики: дис. ... канд.юр. наук:12.00.01 - Костюк, Наталія Петрівна (Університет «КРОК», 2019)
Дисертацію присвячено дослідженню теоретичних і практичних питань застосування норм права органами виконавчої влади в Україні. Здійснено комплексне загальнотеоретичне дослідження ознак, принципів і стадій застосування норм права. Удосконалено теоретичні положення щодо розуміння ефективності застосування норм права органів виконавчої влади. Досліджено акти застосування норм права. Сформульовані в дисертаційній роботі висновки та пропозиції сприятимуть підвищенню ефективності застосування норм права органами виконавчої влади. Запропоновано комплекс практичних рекомендацій щодо оптимізації процесу застосування норм права органами виконавчої влади. Застосовано кореляційно-регресійну модель аналізу джерел.
Keywords: застосування норм права; ефективність застосування норм права; принципи; акти; органи виконавчої влади; практика застосування норм права