Використання соціальних медіа в цифровому маркетингу: тенденції та стратегії в університетському середовищі - Дьячук, Ірина Віталіївна (Видавничий дім "Гельветика", 2024)
Однією з основних тенденцій розвитку більшості економічних процесів в сучасному світі є диджиталізація. Не став виключення і маркетинг, який також підпорядкований загальним тенденціям та орієнтується сьогодні на просування продукції через мережу інтернет, соціальні мережі; використовує хмарні технології та штучний інтелект для розвитку процесів освоєння ринків. Основною тенденцією сучасного диджитал маркетингу стає дедалі більша орієнтованість на клієнта, яка може бути досягнена різними способами та з використанням різних інструментів. Саме використання соціальних медіа дає змогу з більшою ефективністю вибудовувати систему маркетингу, особливо це стосується освітньої сфери, де вибір послуги потребує значної особливої персоніфікації. Враховуючи актуальність дослідження, його мета визначена як визначення особливостей застосування соціальних медіа в цифровому маркетингу для просування освітніх послуг закладами вищої освіти. Методологічною базою дослідження слугує систематизація досвіду провідних науковців та узагальнення поглядів вчених на проблематику розвитку соціальних медіа у цифровому маркетингу. В результаті розробки теми доведено, що соціальні медіа сьогодні стають одним із найбільш дієвих інструментів просування освітніх послуг та дають змогу постійно фокусувати увагу аудиторії на певному освітньому закладі.
Keywords: цифровий маркетинг; соціальні медіа; освітні послуги; університетське середовище; цільова аудиторія; розвиток освітнього продукту; імідж