Нові тенденції у вирішенні спорів та конфліктів в бізнес-середовищі: кваліфікаційна робота - Присяжнюк, Катерина Сергіївна (Університет «КРОК», 2024)
В умовах постійного розвитку технологій та глобалізації економіки бізнес-середовище стає все більш конкурентним. Це призводить до збільшення числа конфліктів між компаніями, партнерами, працівниками та клієнтами. Конфлікти можуть вплинути на репутацію та економічну ефективність компаній. Розуміння причин, динаміки та шляхів вирішення конфліктів може значно підвищити ефективність управління та підтримати позитивну репутацію бізнесу. Сучасне бізнес-середовище в Україні, окрім того, що розвивається динамічно, сповнено багатьма викликами економічного, політичного та воєнного характеру. До того ж, українські компанії активно підкорюють нові ринки, стикаються з глобальними партнерствами, що може призвести до конфліктів через різницю у культурних цінностях, стандартах роботи та управлінні. Нові технології, віддалена робота команд, гнучкі робочі графіки – це також чинники, які сприяють виникненню конфліктів через нестачу спілкування, розуміння та координації.
Keywords: медіація