Креативний та інноваційний менеджмент банківських установ: кваліфікаційна робота - Пархомчук, Тетяна Василівна (Університет «КРОК», 2025)
У сучасному світі банківський сектор зазнає суттєвих змін під впливом стрімкої цифровізації, інноваційних технологій та зростання конкурентного тиску з боку як традиційних банківських установ, так і фінансових технологічних компаній (FinTech). У цьому контексті креативний та інноваційний менеджмент набувають особливого значення як інструменти адаптації банків до змінних умов ринку, підвищення їхньої конкурентоспроможності та створення нових можливостей для зростання. Сучасні технологічні тренди, такі як штучний інтелект, блокчейн, Big Data та автоматизація процесів, стали визначальними для трансформації банківського сектора. Інноваційний менеджмент дозволяє не лише впроваджувати ці технології, але й ефективно інтегрувати їх у щоденну діяльність банківських установ, створюючи нові сервіси та оптимізуючи бізнес-процеси. Це сприяє підвищенню продуктивності, зниженню витрат і формуванню нових підходів до обслуговування клієнтів.
Keywords: креативний менеджмент; інноваційний менеджмент; банківський сектор; гнучкі методології; корпоративна культура