Трансформації поведінки домогосподарств Угорщини як результат економічних перетворень в 90-х роках - Ткач, Д.І.; Ткач, Дмитро Іванович; Ткач, Дмитро Іванович (Університет «КРОК», 2017)
У статті аналізуються найважливіші трансформації в стані та поведінці домогосподарств Угорщини як результат економічних перетворень в 90-х роках. Визначаються ключові напрями діяльності держави у цій царині. Підкреслюється, що зміни в положенні домогосподарств віддзеркалюють реальні результати і соціальну ціну реформ, які часто не збігаються з їх оцінками на основі макроекономічних індикаторів. Головним чином наголошується на тому, що невирішені соціальні проблеми, насамперед масштаби бідності і безробіття, соціального відчуження, можуть стати серйозною перешкодою на шляху прогресу, а також джерелом серйозних соціальних, національних і політичних конфліктів. Відзначається, що саме в 90-х роках ХХ століття Угорщина активно проводила інституціональні соціальні реформи і адаптувалася до соціальних реформ, які відповідають вимогам ЄС.
Keywords: Угорщина; реформування економіки; трансформації в стані та поведінці домогосподарств Угорщини; інституціональні соціальні реформи