Управління фінансовими ресурсами підприємства: кваліфікаційна робота - Царенок, Олександр Володимирович (Університет «КРОК», 2024)
Основною метою управління фінансовими ресурсами підприємства є оптимізація, тобто процес вибору оптимальної організаційної форми підприємства з урахуванням умов і особливостей господарської діяльності підприємства. Тому комплексна розробка теоретичних і практичних питань формування та використання фінансових ресурсів підприємств у сучасних умовах, а також визначення методів підвищення ефективності є актуальним питанням сьогодення. Процес трансформації впливає на механізм формування та використання фінансових ресурсів підприємств різних форм власності, що потребує наукового аналізу та теоретичного обґрунтування окремих питань. Актуальність цих питань зросла з початком приватизації суб’єктів господарювання, що потребує теоретичного осмислення адаптації механізмів фінансового забезпечення суб’єктів господарювання до сучасних умов.