Біоекономіка як пріоритетний напрям сталого розвитку - Ткаленко, С.І.; Ткаленко, Світлана Іванівна (Університет «КРОК», 2018)
У статті досліджено особливості сталого розвитку, що базується на біоекономіці. Визначено основні напрями фінансування у сфері біоекономіки розвинених країн, проаналізовано структуру витрат у науково-дослідній та дослідницькій діяльності у сфері біотехнологій, виокремлено найбільші виклики людству, на які можна відповісти, розвиваючи біоекономіку та біотехнології.
Keywords: біоекономіка; біотехнології; біопродукти; сталий розвиток; екологічна стійкість