Оподаткування прибутку підприємств та його роль в регулюванні фінансово-господарської діяльності: кваліфікаційна робота - Попович, Данііл Вікторович (Університет «КРОК», 2024)
Прямі податки є необхідною ланкою економічних відносин у суспільстві з моменту виникнення держави. Оскільки в Україні останній часом спостерігається тенденція до збільшення частки непрямих податків у загальних податкових надходженнях до бюджету держави, то розгляд можливостей удосконалення прямого оподаткування є вкрай необхідним. Пряме оподаткування займає особливе місце в сфері державних фінансів, оскільки через прямі податки держава виконує фіскальну функцію та може впливати на формування фінансових результатів діяльності підприємств.