Конституційне реформування правосуддя в Угорщині як основа формування правової держави - Ткач, Д.І.; Ткач, Дмитро Іванович; Ткач, Дмитро Іванович (Університет «КРОК», 2017)
У статті аналізується угорський досвід розбудова правової держави новітньої доби. Показано, яким чином в Угорщині стверджується на практиці принцип рівноправності, забезпечується скорочення розриву між проголошеними в Конституції правами і свободами особи, за кріпленими в ній гарантіями цих прав і свобод та між повсякденною практикою їхньої реалізації і захисту. Підкреслено, що паралельно зі змінами в Конституції країни були проведені реформи у сфері кримінального права і кримінальної процедури, а також в адміністративному законо давстві. Була успішно реформована судова система – від Конституційного суду до обласних імісцевих судів.
Keywords: Угорщина; Конституція; розбудова правової держави; забезпечення прав і свобод громадян; реформування судової системи