Розвиток світового ринку податкового консалтингу - Ромашко, Ольга Миколаївна; Черевань, Анастасія Анатоліївна (Видавничий дім "Гельветика", 2025)
У статті розкрито сучасний стан світового ринку податкового консалтингу та обґрунтовано потребу підприємств різних галузей у допомозі податкових консультантів. Виділено ключові тенденції розвитку ринку за географічними регіонами, розглянуто існуючі системи регулювання податкового консалтингу у світі. Описано найбільш поширені типи послуг, а саме консультування з корпоративного та міжнародного оподаткування, з трансфертного ціноутворення, з питань злиття та поглинання, з непрямого оподаткування, а також з податкового планування та управління податковими ризиками. Охарактеризовано основні драйвери розвитку світового ринку податкового консалтингу та виклики, з якими стикаються компанії. Обґрунтовано роль інформаційних технологій у наданні послуг податкового консультування та необхідність їх впровадження у діяльність консультантів. Виокремлено ключових представників даного ринку та фактори, на основі яких вони конкурують між собою.
Keywords: податковий консалтинг; податкові консультанти; послуги податкового консалтингу; світовий ринок; розвиток ринку податкового консалтингу