Довгострокове прогнозування потреб у спеціалістах із вищою освітою - Авксєнтьєв, М.Ю. (Університет «КРОК», 2014)
У статті розроблено науково-методичний підхід до довгострокового прогнозування потреб у робочій силі з вищою освітою, заснований на оцінці тенденцій розвитку світової економіки, що дає змогу визначити глобальні перетворення на ринку праці та їхній вплив на потреби українських підприємств у висококваліфікованих фахівцях, у результаті чого можуть бути сформовані рекомендації щодо стратегії планування державного замовлення на фахівців із вищою освітою.
Keywords: прогнозування потреб у робочій силі з вищою освітою; реформування системи вищої освіти; довгострокове прогнозування ринку праці