Загальна характеристика нормативно-правових актів місцевих органів публічної влади - Гуркова, А.В. (Університет "КРОК", 2016)
Питання ролі та місця місцевих органів публічної влади в системі державної влади займає досить важливе місце. Ефективність та дієвість прийняття місцевими органами публічної влади нормативно-правових актів і є певною мірою способом реалізації завдань та функцій відповідних органів. Демократична держава, що прагне до втілення європейських стандартів в управління, як показують практика та досвід, завжди має самостійний, розвинутий та дієвий механізм прийняття та дії нормативно-правових актів місцевих органів публічної влади. Тому розгляд даного питання варто розпочати з базового визначення загальної характеристики нормативно-правового акта, що приймається місцевими органами публічної влади, а розкриття його осно вних ознак, властивостей та характеристик дасть можливість ґрунтовніше підійти до визначення ролі, місця
Keywords: місцеві органи публічної влади; нормативно-правовий акт; місцеве самоврядування; державні місцеві адміністрації