Компетентнісний підхід до формування професіоналізму керівників загальноосвітніх навчальних закладів - Шулдик, А.В. (Університет "КРОК", 2012)
У статті йдеться про особливості формування професіоналізму керівників загальноосвітніх навчальних закладів. Проаналізовано нові дослідження зарубіжних і вітчизняних психологів щодо компетентнісного підходу в освіті, зроблено спробу застосувати цей підхід до формування професіоналізму керівників. Розроблено структуру професіоналізму керівників, що включає когнітивну, мотиваційну, соціально-психологічну та операційно-технологічну компетентності.
Keywords: професіоналізм; структура професіоналізму керівника загальноосвітнього навчального закладу; компетентнісний підхід; компетентність; компетенції