Формалізація норм цивільного процесуального права в механізімі запобігання корупційним ризикам в цивільному судочинстві - Адаскалиця, К.К.; Адаскалиця, Костянтин Костянтинович (Університет «КРОК», 2024)
Корупція у правосудді становить серйозну загрозу справедливості, правам і свободам громадян та ефективності економічного розвитку країни. Корупція підриває довіру до суду, яка є надзвичайно важливою умовою ефективності досягнення завдань цивільного судочинства. Дослідженню різноманітних аспектів проблеми корупції вже присвятили свою увагу чимало вітчизняних та зарубіжних науковців. Більшість з них відзначають шкідливість та небезпечність цього явища, а також те, що основним інструментом запобігання їй є ефективне законодавство. В свою чергу створення законодавчих актів пов’язане з дотриманням відповідних правил законотворчої техніки, частиною яких є правила формалізації норм права.
Keywords: корупційні ризики в цивільному судочинстві