Егоцентризм як пізнавальна позиції розвитку особистості школяра - Перепелюк, Т.Д. (Університет "КРОК", 2013)
У статті розкрито проблему позиції егоцентризму щодо його впливу на пізнавальну сферу дошкільників і школярів. Позитивний прояв егоцентризму полягає у збалансованому механізмі психологічного захисту особистості в критичні, кризові періоди її розвитку.
Keywords: егоцентризм; пізнавальна сфера; когнітивний розвиток