Фінансова безпека підприємства: кваліфікаційна робота - Кучинська, Світлана Валеріївна (Університет «КРОК», 2023)
У сучасних умовах успішний розвиток і функціонування суб’єкта господарювання багато в чому залежить від надійної, якісної системи фінансової безпеки. Необхідність вивчення та розробки питання фінансової безпеки підприємства виникла з переходом України до ринкової економіки і актуальна й донині. Наукові дослідження доводять, що всі вітчизняні суб’єкти господарювання потребують налагодженої та виваженої методології оцінки та управління фінансовою безпекою підприємства. Це пов’язано з високим рівнем конкуренції, необхідністю постійної адаптації організаційно-економічного механізму управління підприємством до сучасних умов господарювання, а також достатньо великою кількістю збиткових та збанкрутілих підприємств в Україні