Розвиток інформаційного суспільства. Т.9. Правові та соціально-психологічні виміри новітнього інформаційного суспільства - Гордієнко, С.Г.; Чистякова, А.С.; Гіжевський, В.К.; Боровенко, В.М.; Ятченко, Є.О.; Бєгов, Д.Д.; Мазур, О.В.; Бернадський, Б.В.; Тарасова, І.В.; Марков, С.Л.; Матеюк, О.А.; Карамушка, Л.М.; et al. (Університет «КРОК», 2015)
У першій частині монографії досліджуються актуальні проблеми, пов’язані з інформаційним правом та станом захисту прав інтелектуальної власності, розглядаються концептуальні підходи до конкуренції та її правової охорони, проводиться історико-правовий аналіз розвитку вітчизняних слідчих органів. Водночас, автори розглядають стан організації та здійснення ефективної законодавчої діяльності в різних сферах сучасного суспільства: діяльності транспортної системи України, функціонування релігійних організацій та ін. Автори підкреслюють необхідність активізації та організації ефективної правотворчої діяльності, забезпечення якості законів та механізмів їх реалізації, врахування життєвих інтересів усіх учасників трансформаційних процесів, що відбуваються в державі. У другій частині монографії розглядаються проблеми управління, творчої та інноваційної діяльності, мотивації, конкурентних відносин, комунікацій та психологічного впливу в новітньому інформаційному суспільстві.
Keywords: право; інформаційне суспільство; інтелектуальна власність; релігія; транспорт; судова експертиза; контррозвідка; психологія; психологічна безпека держави; інформаційна безпека