Наукометричні засоби у визначенні пріоритетів інноваційного розвитку національної економіки: дис. ... канд. екон. наук: 08.00.03 - Корецький, Антон Ігорович (Університет «КРОК», 2016)
Дисертаційну роботу присвячено розробленню науково-теоретичних та методичних основ визначення пріоритетів інноваційного розвитку національної економіки з використанням наукометричних засобів, що в поєднанні з аналізом офіційних статистичних даних динаміки розвитку окремих складових науково-технічного потенціалу дає змогу мінімізувати вплив суб’єктивного фактору на процес обґрунтування пріоритетів. Удосконалено теоретичні аспекти визначення пріоритетів інноваційного розвитку економіки, які передбачають застосування результатів виконання прогнозно-аналітичних досліджень у комплексі з наукометричними засобами. На основі наукометричних засобів визначено галузі науки, котрі доцільно запропонувати як пріоритети інноваційного розвитку національної економіки України, а саме: економічні, фізико-математичні, медичні, сільськогосподарські, комп’ютерні науки, «Металургія, обробка металів, виробництво машин та устаткування», «Енергетика».
Keywords: пріоритети інноваційного розвитку; науково-технічна політика; прогнозно-аналітичні дослідження; наукометричні засоби; національна економіка