Управління розвитком підприємства агробізнесу (на прикладі ТОВ «ГРОССТАР») : кваліфікаційна робота - Сліпець, Олександр Миколайович (Університет «КРОК», 2024)
Український аграрний сектор є вагомою та самодостатньою галуззю народного господарства, яка являється однією з найбільших промислових галузей країни. Експорт аграрної продукції є ключовим для економіки. Аграрний сектор у структурі ВВП становить більше 14% . Аграрний сектор України потребує планового реформування і зміни моделі функціонування та оцінки ефективності розвитку компаній. Аграрний сектор є одним з найважливіших джерел наповнення держбюджету, а також припливу валюти. Саме тому, дослідження та розвиток аграрних компаній так важливий для економічного розвитку України. Існуючі моделі економічного розвитку старіють швидше за сам розвиток компаній. Насамперед, частіше за все, вони не враховують бурхливий інтенсивний прогрес, наприклад такий як точне та розумне землеробство, інноваційні засоби захисту та живлення рослин та інше. Таким чином рішення в агро компаніях приймаються на базі сталих традиційних моделей, світового досвіду та інтуїтивних рішень підприємців. Український ринок оцінки ефективності розвитку аграрних компаній вимагає прогресивної та адаптивної моделі для прийняття менеджерських рішень та заради розвитку та конкурентоспроможності українських аграрних компаній у світі.