Медіація як маркер змін корпоративної культури в українських компаніях: кваліфікаційна робота - Оліферовський, Максим Васильович (Університет «КРОК», 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена вивченню теми ролі та важливості змін корпоративної культури в українських компаніях у напрямі попередження та вирішення конфліктів. В роботі розглядається принцип медіації як маркера змін корпоративної культури компанії та інструменту запобігання та врегулювання внутрішніх корпоративних конфліктів. В роботі досліджено роль медіації в попередженні та врегулюванні внутрішніх корпоративних конфліктів. Розглянуто досвід застосування медіації в закордонних компаніях. В якості ілюстрацій, які свідчать про важливість втілення медіації в корпоративну культуру компаній, наведені дані соціологічних досліджень, зокрема власних досліджень щодо можливостей втілення медіації в корпоративному секторі в Україні. На основі результатів досліджень наведені пропозиції щодо впровадження медіації як маркера змін корпоративної культури на рівні вищого та середнього менеджменту компанії та запропонований алгоритм дій в конфліктних ситуаціях, який представляє собою одну з статей Кодексу корпоративної етики
Keywords: медіація