Institutional design of macro-financial security for the national economy stabilization - Radionova, Iryna; Malkovska, Yuliia; Радіонова, Ірина Федорівна (Scientific Center of Innovative Research, 2022)
Розділ присвячено науковій та прикладній для публічного управління економікою проблемі формування національного інституційного дизайну в спеціальній сфері. Йдеться про сферу макрофінансової стабільності (безпеки). Важливість цієї сфери є доведеною (верифікованою) в Україні та в інших країнах. Тому для обґрунтування висновків і управлінських пропозицій аналізувався не лише стан публічного управління цією сферою в Україні, а й досвід регулювання макрофінансових дисбалансів у ЄС. Результатом дослідження стала схема (певний алгоритм) дій з формування дизайну макрофінансової безпеки для української економіки та суспільства
Keywords: macrofinancial stability; macroeconomic imbalances