Особливості правового статусу монастирського землеволодіння у Візантійській імперії, спрямованих на протидію тероризму наприкінці ХІХ століття - Омельчук, В.В. (Університет "КРОК", 2013)
У статті визначено особливості правового статусу монастирського землеволодіння у Візантійської імперії. Зроблено висновок про специфіку прав монастирів щодо володіння нерухомістю в системі візантійського церковно-канонічного права.
Keywords: Церква; монастир; землеволодіння; власність; розпорядження; привілеї