Законотворча практика як практичне втілення концепції правових парадигм в теорії держави і права - Скоморовський, В.Б.; Гдичинський, В.Б.; Скоморовський, Віталій Богданович; Скоморовський, Віталій (Університет «КРОК», 2018)
У статті розглянуто проблеми, пов’язані з вивченням сутності законопроцесу, на основі застосування фундаментальних знань і технічних методів (правові парадигми), що розкривають взаємодію елементів цього процесу. Особлива увага приділяється питанням участі представників юридичної науки у сфері законотворчої діяльності шляхом створення стабільних каналів взаємодії між ними та забезпечення права законодавчої ініціативи органами та особами. Проаналізовано наукові погляди на розуміння категорії «законотворчість» та «правова парадигма».
Keywords: законотворча система; юридична система; правова парадигма; теорія держави і права; аксіологія; парадигмально-правова концепція