Потенційні вектори розвитку глобальної архітектури фінансового нагляду над ринком похідних фінансових інструментів - Лєбєдєва, Т.Ю. (Університет "КРОК", 2013)
У статті проаналізовано потенційні напрями розвитку глобальної архітектури фінансового нагляду над ринком похідних фінансових інструментів (далі − ПФІ). Сформовано два глобальних підходи до розвитку моделі регулювання на ринках ПФІ у світі: європейський і американський. Проаналізовано шляхи розвитку регулювання ринку ПФІ в Україні, а також визначено їх переваги та недоліки
Keywords: мегарегулятор; американська модель фінансового нагляду; європейська модель фінансового нагляду; українська модель фінансового нагляду; закон Додда-Франка