Управління кадровими ресурсами підприємства - Слобожанюк, Діана Сергіївна (Університет «КРОК», 2024)
У сучасних умовах, коли ринок зазнає постійних змін, а технології швидко розвиваються, ефективне управління кадровими ресурсами стає стратегічним пріоритетом для будь-якого підприємства. Зміни в економічному середовищі, зростання конкуренції, поява нових ринків та зміна підходів до роботи і виробництва змушують організації шукати інноваційні підходи до управління своїм головним активом - людським капіталом. Нинішні вимоги ринку вимагають від керівництва підприємства не лише вміння залучати талановитих працівників, а й зберігати їх, розвивати і мотивувати для досягнення спільних цілей. Таким чином, управління кадровими ресурсами є необхідним і стратегічно важливим фактором для успішної діяльності будь якого підприємства в сучасному світі. Кваліфікаційна робота спрямована на вирішення проблем з управлінням кадровими ресурсами підприємства. Та діагностики управління підприємством. Метою дослідження є аналіз особливостей управління кадровими ресурсами підприємства та шляхи його удосконалення. Підприємством «APPLE». Для досягнення мети в кваліфікаційній роботі було досліджено теоретико-методологічні основи поняття управління кадровими ресурсами підприємства. Виявлено типи та функції кадрових ресурсів підприємства. Проведено загальну організаційно-економічну характеристику підприємства «APPLE». Проведено аналіз фінансово-економічної діяльності підприємства «APPLE». Розроблено діагностику управління кадровими ресурсами підприємства «APPLE». Виявлено недоліки в управлінні кадровими ресурсами на підприємстві. Розроблено шляхи та напрямки удосконалення управління кадровими ресурсами підприємства. Визначено економічну ефективність системи управління кадровими ресурсами.
Keywords: підприємство; управління; кадрові ресурси; персонал; ресурси; функції